Olika betalningsalternativ när man shoppar mode online

online-clothing-shopping-guide-for-women_11_2011Första gången man shoppar online kan det vara svårt att förstå vad som gäller och hur man ska betala sina varor som man vill ha. I regel står de olika betalningsalternativen klart och tydligt på de olika shoppingsidorna men det finns några generella metoder som i regel gäller

Betalkort

Ett vad de vanligaste alternativen är att man betalar med ett betalkort och då är det VISA eller MasterCard som gäller. Det här alternativet är i regel helt kostnadsfritt och är säkert då merparten av shoppingsidorna inte sparar informationen om kortet och gör de det, så frågar de först om lov och krypterar informationen. Övriga betalkort så som Diners Club och American Express accepteras ibland men då oftast till en kostnad men i regel kan man inte betala med dessa.

Några andra ställen där det är vanligt att använda sitt betalkort och kreditkort är på flera kasinon online, Klicka här för att läsa mer.

Betala med internetbank

Det här är lite av det nya alternativet och har kommit i takt med att användningen av internetbanken har ökat. I regel kan man välja vilken bank man har och så öppnas en ny ruta, där får man logga in som vanligt och när man loggat in så kommer “fakturan” fram och så betalar man den direkt med bankkontot. Att betala med internetbanken är oftast också helt gratis.

Betala mot faktura

Nog det vanligaste sättet idag. Man shoppar sina önskade varor online och får dem hemskickade. Man får en faktura med paketet och den ska betalas inom 30 dagar. Ibland är det företaget själv som ordnar med fakturan och ibland har de fakturaföretag! Kostnad för att betala mot faktura varierar från företag till företag.

Betala mot postförskott

Det är många som väljer det här alternativet första gången de handlar från ett okänt företag. Det innebär att företaget packar och postar ens varor men man måste betala paketet på det närmaste utlämningsstället innan man får paketet. Att betala mot postförskott kostar i regel 50-70 kr och hämtar man inte ut sitt paket inom 14 dagar så får man en faktura hemskickad med avgifter och returkostnader.